De Leest

Komende uit een familie van schoenmakers, zit bij ons het schoenmaken in het bloed.

 

Door onze verschillende interesses kunnen wij – de drie broers - samen een stuk meer dan de

gemiddelde schoenmaker. We hebben allemaal onze eigen specialiteiten en we bundelen deze krachten.

 

Met een vader als schoenmaker kregen wij het vak al vroeg aangeleerd. Als kleuter of schoolkind was helpen in de winkel vervangende oppas; later naschoolse opvang en daarna een weekendbaantje. Misschien niet gek dat we na school en andere probeersels allemaal in de schoenmakerij terecht zijn gekomen. We hebben allemaal een ander vak geleerd. De een voor grafisch ontwerper, de ander voor kok of architect. Maar een voor een kwamen we terug in de winkel van onze vader om volwaardig schoenmaker te worden. Nu, jaren later, zijn we allemaal voor onszelf begonnen.

Onze winkels bevinden zich in Gennep, Horst en Deurne.

 

Lees hieronder wat u van ons kunt verwachten en wat zijn onze specialiteiten?

 

Schoenherstel

Wij kunnen uiteraard alle gangbare schoenreparaties uitvoeren, maar daarnaast zijn we extra goed in het herstel van nette heren schoenen, orthopedisch schoenherstel, het grondig repareren van cowboyboots en het repareren van wandel-/bergschoenen.

Cowboylaarzen zijn de mooist geproduceerde schoenen. Om cowboylaarzen goed te herstellen heb je veel kennis en de juiste machines nodig. Met veel passie en finesse maken wij uw cowboylaarzen weer als nieuw.

Het model blijft goed behouden en we zorgen ervoor dat ze nog jaren mee kunnen.

Na vele jaren experimenteren kunnen we zeggen de beste en mooiste manier gevonden te hebben om wandel- en bergschoenen zo origineel en degelijk mogelijk te herstellen. Wandel/bergschoen herstel is een kunst en er zijn maar weinig schoenmakers die zich hieraan wagen en bovendien is dat vaak erg duur. Zeker ook bij de originele herstellers van Lowa, Hanwag of Meindel. Wij zijn scherp geprijsd en u heeft de schoen binnen enkele dagen terug.

 

Lederwaren herstel en stikwerk

Wij repareren leren tassen, jassen, portemonnees en nog veel meer.

De meeste schoenmakers zien stikwerk als “niet leuk” werkje, maar voor ons is het een echte uitdaging om grondig vakwerk af te leveren. We kiezen de kleuren en materialen zorgvuldig uit en werken heel precies. Een zo goed als onzichtbare reparatie is het resultaat. Voor ons is bijna geen reparatie te gek!

 

Sleutel duplicatie

Met de grootste en meest uitgebreide voorraad van de hele regio, vindt u bij ons de sleutel die u nodig heeft.

Ook bij het maken van sleutels houden wij wel van een uitdaging. Een sleutel die slecht is of misschien zelfs gebroken toch dupliceren? Wij vinden eigenlijk altijd wel een manier, voor ons is niets te gek.

 

Autosleutels duplicatie

Ook leveren wij sleutels met certificaat en autosleutels. Dat is iets waar we ons de laatste jaren op gespecialiseerd hebben. Wij kunnen 90% van alle autosleutels dupliceren. Autosleutels zonder “knopjes” zijn per direct te maken. Autosleutels met afstandsbediening kunnen worden gemaakt op afspraak.

Voor veel van de bekende merken geldt dat we de auto nodig hebben om een kopie te kunnen maken, dus neem voor de zekerheid de auto mee.

 

Autosleutel herstel

Het herstellen van autosleutels is een van de dingen waar wij bekend om staan. Met bijna alle benodigde materialen op voorraad, waaronder vele sleutelmodellen en soorten batterijen, kunnen wij uw oude, kapotte autosleutel als nieuw maken.

 

Huis beveiliging

Herstel van cilinders en het openmaken van deuren doen wij ook. Zo nu en dan gaat het wel eens mis, is het niet het mechanisme van de cilinder dan is het wel misplaatsing van de sleutels. Loopt u tegen zo’n probleem aan? Wij verwijderen het oude slot en plaatsen een nieuwe. Bel of whatsapp voor een afspraak: 06-16519273 of 0485-517107

 

Leeronderhoud

Het goed onderhouden van uw van uw leren schoenen, tassen, jassen en bankstellen is belangrijk voor het behoud. Met ons advies krijgt uw leren product altijd de beste middelen toegediend. Met veel kennis van alle leersoorten weten we precies wat wel en niet goed is voor het behoud van uw product.

Loop gerust binnen met uw vraag!

 

Slijpen

Ook voor slijpwerk kunt u bij ons terecht. Wij slijpen onder anderen messen met of zonder kartel, maar ook scharen, heggenscharen, snoeischaren, grasmaaier bladen, beitels en nog veel meer. 

 

Schaatsen slijpen

Goed schaatsen is niet moeilijk op een paar goed geslepen schaatsen. Ondervind het zelf en laat uw schaatsen bij ons slijpen. We slijpen kunstschaatsen, hockeyschaatsen en Noren.

 

Graveerwerk

Met de grootse keuze uit materialen en modellen is Kramer aan de Zaan het bedrijf waar wij mee samen werken. Bestel simpel via de link en haal het graveerwerk op in de winkel.

 

Naambord.nl: online je eigen unieke naambordjes maken.

 

Schoen reiniging

Uw goeie schoenen aan gehad door de modderige blubber of tijdens een feestje?

Laat ze door ons vakkundig reinigen. Bij iedere reinigingsbeurt worden de schoenen weer op kleur gebracht, gevoed en geïmpregneerd.